Clicky

KSV Rumbeke 5 - 2 KSK Oostnieuwkerke

Wedstrijd Akern op zaterdag 17 februari 2024 om 20:00

Verslag wedstrijd

Zaterdagavond 17 februari 2024 stond de mandelderby tegen KSK Oostnieuwkerke op het programma. In de heenronde kregen we een 2-1 nederlaag op onze doos van Oostnieuwkerke. Dus onze Bricx-mannen waren uit op revanche. Hopelijk kunnen wij na de wedstrijd zegevieren.

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse arena kon KSVR al snel dreigen. Amper 3 minuten ver kon H. Cool een perfecte passing geven richting M. Tyvaert die de doellijn op zocht en het leer heerlijk voor doel kon brengen. Vachtje was attent en kon de 1-0 tegen de netten knallen. KSVR op rozen. Maar Oostnieuwkerke gaf zich niet zomaar verloren en wilde van deze mandelderby een ware cup match van maken. In minuut 10 hangen de bordjes terug op gelijke hoogte (1-1). KSVR nam hier absoluut geen vrede mee en in minuut 13 kon B. Depondt het leer o zo heerlijk voor doel zwieren en bam M. Tyvaert vlamde de 2-1 tegen de touwen. Wat een klasse. KSVR bleef doorduwen op hun elan en de kansen werden voorgeschoteld op een dienblaadje, maar de kansen werden net niet goed benut ofwel stond de defensie of goalie net in de weg. Oostnieuwkerke bleef kranig en kon hun neus regelmatig aan het venster steken en op slag van rust konden ze de gelijkmaker in het verste hoekje binnen duwen (2-2). We gingen rusten met een 2-2.

Supporters werden op hun wenken bediend door de Bricx-mannen.

Na de koffie kon KSVR heer en meester spelen op het veld. In minuut 49 zag V. Notebaert zijn kans en op een schone ruime afstand knalde hij het leer mega, koelbloedig en snoeihard tegen de touwen (3-2). Wat een goaltje, mss ééntje die kan doorgaan als weireldgoaltje. KSVR bleef doorgaan op hun elan. We konden de kansen aan elkaar breien, maar Oostnieuwkerke liet het niet zomaar gebeuren en deed ook hun duitje in het zakje. Gelukkig was de Rumbeekse defensie en goalie attent genoeg om geen goal meer te slikken. Op slag van de 60 minuten speeltijd zag Vachtje dat Tyvaert op de perfecte plaats stond. Vachtje kon het leer lekker voor doel brengen en hupla M. Tyvaert kon het leer als een superster in het mandje knallen (4-2). KSVR kreeg de smaak goed te pakken en de Bricx-mannen konden de supporters op hun wenken bedienen. In minuut 63 een heerlijke assist van N. Vanfleteren richting Vachtje die koelbloedig de 5-2 in het mandje kon knallen. Wauw, net zoals uit de boekjes. Amai zeg, wat is het heerlijk genieten op deze prachtige zaterdagavond. KSVR bleef domineren, doelkansen bleven zich opstapelen, maar het vizier stond niet meer scherp. KSVR kon de match verder gecontroleerd uitspelen en een prachtige 5-2 overwinning op zak steken.

Proficiat boys voor jullie prestatie, nu met beide voeten terug op de grond, want volgende week zondag 25 februari maken we de verplaatsing naar het zee’tje, namelijk naar KSV Bredene.